Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Brussels sprouts (see Tips)
- 50 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 100 g toasted hazelnuts, skinned
- 20 g sherry vinegar
- 2 garlic cloves
- 1 ¼ tsp salt, plus extra to season
- ¼ tsp ground black pepper, plus extra to season
- 100 g olive oil, plus extra for frying
- 1000 g boiling water
- 350 g short dried pasta of choice
- 1 tbsp lemon juice
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3476.4 kJ / 827.7 kcal
- Białko
- 24.1 g
- Węglowodany
- 64.2 g
- Tłuszcz
- 50.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.1 g
- Błonnik
- 11.5 g
- Sód
- 1340.6 mg
Alternatywne przepisy
Eggplant cannelloni
1h 35min
Zucchini, lentil and coconut stew
30 min
Penne and vegetables
35 min
Ricotta, mint and zucchini lasagne
2 Std.
Ratatouille
40 min
Slow cooked beans with walnut pesto (TM5)
20 godz. 15 min
Mediterranean capsicums
2 Std.
Thai tofu and sweet potato cakes
30 min
Steamed eggplant and ricotta lasagne
1h 25min
Roasted pumpkin and quinoa risotto
40 min
Chilli con tempeh
20 Min
Risoni salad with artichoke and feta
25 Min