Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Brussels sprouts (see Tips)
- 50 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 100 g toasted hazelnuts, skinned
- 20 g sherry vinegar
- 2 garlic cloves
- 1 ¼ tsp salt, plus extra to season
- ¼ tsp ground black pepper, plus extra to season
- 100 g olive oil, plus extra for frying
- 1000 g boiling water
- 350 g short dried pasta of choice
- 1 tbsp lemon juice
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3476.4 kJ / 827.7 kcal
- Białko
- 24.1 g
- Węglowodany
- 64.2 g
- Tłuszcz
- 50.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.1 g
- Błonnik
- 11.5 g
- Sód
- 1340.6 mg
Alternatywne przepisy
Broccoli and pea soup with cauliflower cashew cream
40min
Savoury stuffed pumpkin
1h 25min
Beetroot soup with herb dumplings
1 Std. 10 Min
Buddha bowl with lentil falafel and pomegranate
24 godz. 50 min
Mango salmon bowl
40min
Ricotta, mint and zucchini lasagne
2 Std.
Creamy cauliflower and blue cheese pasta
40min
Broccoli mustard pasties
1 Std. 55 Min
Pasta primavera
1j
Carrot gnocchi with zucchini cream
1 Std. 15 Min
Cauliflower and sweet potato lasagne
1h 35 min
Vegetable lasagne
1h 35 min