Brussels sprouts pasta with hazelnut dressing

Brussels sprouts pasta with hazelnut dressing

4.4 25 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • Brussels sprouts (see Tips)
    500 g
  • Parmesan cheese cut into pieces (3 cm)
    50 g
  • toasted hazelnuts skinned
    100 g
  • sherry vinegar
    20 g
  • garlic cloves
    2
  • salt plus extra to season
    1 ¼ tsp
  • ground black pepper plus extra to season
    ¼ tsp
  • olive oil plus extra for frying
    100 g
  • boiling water
    1000 g
  • short dried pasta of choice
    350 g
  • lemon juice
    1 tbsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 827.7 kcal / 3476.4 kJ
Białko 24.1 g
Tłuszcz 50.6 g
Węglowodany 64.2 g
Błonnik 11.5 g
Tłuszcz nasycony 8.1 g
Sód 1340.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...