![Blue cheese tofu dressing Blue cheese tofu dressing](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/34d7f990-996a-4578-a778-add076a8a71a/Derivates/d29b8788-513c-4a06-a7aa-0c26f3babe57.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only, torn into pieces
- 1 spring onion/shallot, trimmed and cut into thirds
- 200 g vegan mayonnaise (see Tips)
- 1 garlic clove
- 20 - 40 g apple cider vinegar
- 40 g tahini (see Tips)
- 1 tbsp filtered water
- 2 tsp pure maple syrup
- 1 ½ tsp Dijon mustard
- ½ tsp onion powder
- ½ tsp salt
- 150 g firm tofu, pressed and cut into pieces (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 Complete recipe
- Kalorie
- 7660.1 kJ / 1823.8 kcal
- Białko
- 42.8 g
- Węglowodany
- 25.3 g
- Tłuszcz
- 167.6 g
- Błonnik
- 36 g
Alternatywne przepisy
Cauliflower buffalo bites
35min
Eggplant and tomato breakfast hash with crispy tempeh
40min
Burmese chickpea tofu with spicy dipping sauce
1h 30min
Layered Mexican dip
25 dk
Eggplant and porcini bites with turmeric tahini dressing
55 dk
Vegan mayonnaise
15 dk
Grilled tofu steaks with Asian mushrooms
2sa 30 dk
Smoky beetroot and black bean sliders with soused cucumber
1 Std. 20 Min
Thai tofu and sweet potato cakes
30 dk
Pulled BBQ jackfruit
25 dk
Cashew cheddar cheese
3h 10 min
Vegan moussaka
1 Std. 50 Min