Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salad
- 100 g white quinoa (see Tips)
- 200 g red quinoa (see Tips)
- 850 g water, plus extra for soaking
- 1 carrot, cut into cubes (1 cm)
- 1 beetroot, cut into cubes (1 cm)
- 60 g frozen peas
- 50 g shelled pistachios, toasted
- 40 g dried cranberries (see Tips)
- 3 sprigs fresh mint, leaves only, roughly torn
Dressing
- 100 g extra virgin olive oil
- 2 tsp Dijon mustard
- 20 g honey
- 10 g red wine vinegar
- 40 g lemon juice
- salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- feta cheese, crumbled, to serve (optional)
- 2 limes, cut into wedges, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1508.9 kJ / 359.3 kcal
- Białko
- 9.7 g
- Węglowodany
- 30.4 g
- Tłuszcz
- 21.1 g
- Błonnik
- 5.6 g
Alternatywne przepisy
Quinoa salad with mango salsa
1j
Fennel, freekeh and orange salad
2 godz. 25 min
Colourful quinoa salad
40 min
Broccoli salad
10 min
Beetroot salad
10 min
Warm Mediterranean couscous salad
30 min
Raw cauliflower tabouli
30 min
Sweetcorn and black rice salad
1j
Curried cauliflower salad
40 min
Israeli couscous salad
1j
Mixed grain salad with lemon and honey dressing
55 Min
Sweet potato frittata with coriander chilli sauce
1 godz. 35 min