![Jewelled quinoa salad Jewelled quinoa salad](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/CB7CC07F-2C08-457B-81FA-3C1E02F6EB64/Derivates/bbb6823c-0078-4e7f-b6dc-a85970fb56d4.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salad
- 100 g white quinoa (see Tips)
- 200 g red quinoa (see Tips)
- 850 g water, plus extra for soaking
- 1 carrot, cut into cubes (1 cm)
- 1 beetroot, cut into cubes (1 cm)
- 60 g frozen peas
- 50 g shelled pistachios, toasted
- 40 g dried cranberries (see Tips)
- 3 sprigs fresh mint, leaves only, roughly torn
Dressing
- 100 g extra virgin olive oil
- 2 tsp Dijon mustard
- 20 g honey
- 10 g red wine vinegar
- 40 g lemon juice
- salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- feta cheese, crumbled, to serve (optional)
- 2 limes, cut into wedges, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1508.9 kJ / 359.3 kcal
- Białko
- 9.7 g
- Węglowodany
- 30.4 g
- Tłuszcz
- 21.1 g
- Błonnik
- 5.6 g
Alternatywne przepisy
Chickpea ratatouille (gut health)
1 godz.
Warm Mediterranean couscous salad
30 min
Vegetable bake with goat's feta
1 Std. 30 Min
Beetroot and carrot salad with vincotto dressing
10 min
Beetroot, feta and spinach quiche
1h 40min
Curried cauliflower salad
40 min
Broad bean bruschetta
30 min
Beetroot, pear and blue cheese salad
1 godz. 10 min
Superfood salmon salad
1h 5 min
Spring greens with grapefruit
30 min
Vegetarian quiche
1h 55min
Mediterranean vegetable bake
50min