Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lemon and hazelnut pangrattato
- 4 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 3 sprigs fresh lemon thyme, leaves only
- ½ lemon, zest only, no white pith
- 1 garlic clove
- 200 g sourdough bread (day old), torn into pieces (3-4 cm)
- 50 g toasted hazelnuts, skins removed
- 25 g extra virgin olive oil
- 20 g lemon juice (approx. ½ lemon)
Root vegetables
- 700 g water
- 300 g raw beetroot (approx. 3), scrubbed clean and cut into eighths lengthways
- 400 g Dutch carrots, scrubbed clean and cut into halves lengthways
- 250 g purple carrots, scrubbed clean and cut into quarters lengthways
- 200 g parsnips, scrubbed clean and cut into quarters lengthways
- 200 g turnip, or swede, scrubbed clean and cut into eighths lengthways
- 40 g avocado oil
- ¼ tsp sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1015 kJ / 242 kcal
- Białko
- 5.5 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 12.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 7.5 g
- Sód
- 256.6 mg
Alternatywne przepisy
Silverbeet quiche with oat and Parmesan crust
1h 15min
Beetroot and carrot salad with vincotto dressing
10min
Broccoli salad
10min
Spinach salad with crunchy quinoa and green goddess dressing
2h 50min
Beetroot, pear and blue cheese salad
1 godz. 10 min
Sweet potato and grain salad
1 godz. 30 min
Mediterranean vegetable bake
50 min
Lentil and mint salad
3h 55min
Sweetcorn and black rice salad
1h
Layered vegetable salad with creamy herb dressing
40 min
Spinach and feta galette
1 Std. 50 Min
Mixed tomato and labne salad
24h 20min