![Mediterranean capsicums Mediterranean capsicums](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D90D5223-39E6-40FB-BB82-A47EF680AE66/Derivates/437c4c8f-247c-4510-a886-523bae27dde7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 130 g freekeh
- 500 g filtered water, plus extra for soaking
- 250 g cherry tomatoes, cut into halves
- 30 g pickled capers
- 50 g pine nuts
- 50 g walnuts
- 1 tbsp extra virgin olive oil, plus extra for greasing
- 3 tsp nutritional yeast (see Tips)
- ¼ tsp dried thyme
- 1 zucchini, cut into pieces (2-3 cm)
- 2 garlic cloves
- 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into thirds
- 2 sprigs fresh basil, leaves only
- 3 capsicums (any colour), cut into halves and deseeded
- 1 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- salt, to season
- ground black pepper, to season
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1623 kJ / 386.4 kcal
- Białko
- 13.4 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 21.9 g
- Błonnik
- 9.6 g
Alternatywne przepisy
Chickpea ratatouille (gut health)
1h
Sweet potato lasagne
1 Std. 20 Min
Eggplant and porcini bites with turmeric tahini dressing
55 min
Vegan moussaka
1 Std. 50 Min
Mushroom stroganoff
20p
Yasai miso ramen
35 Min
Tex-mex vegetable stew
1 Std. 15 Min
Buddha bowl with lentil falafel and pomegranate
24 Std. 50 Min
Melanzane parmigiana
2 Std. 5 Min
Cauliflower buffalo bites
35 Min
Zucchini, lentil and coconut stew
30min
Rendang curry
30min