Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sticky Sriracha® tofu
- 350 g firm tofu
- 3 garlic cloves
- 200 g water
- 60 g tamari
- 40 g honey
- 30 g Sriracha® sauce
- 25 g gluten free cornflour
Veg and black rice bowl
- 200 g black rice
- 1000 g water
- 1 tsp salt (optional)
- 2 carrots (approx. 180 g), cut into batons
- 1 bunch broccolini (approx. 160 g)
- 100 g red cabbage, shredded
- 100 g snow peas, trimmed and cut into halves lengthways (diagonally)
- 1 tsp sesame oil
- 1 tbsp black sesame seeds
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1884.3 kJ / 448.5 kcal
- Białko
- 18.1 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 10.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 9.8 g
- Sód
- 1501.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cauliflower tacos with chipotle sauce
3 godz. 45 min
Sweet and sour tempeh
50min
Rendang curry
30min
Honey ginger tofu with greens
2 godz. 25 min
Buddha bowl with lentil falafel and pomegranate
24 godz. 50 min
Tofu and veg bowl with sweet and sour sauce
1h 50 min
Satay noodle salad
35 Min
Soba noodle and tofu salad
35 Min
Soba noodle mee goreng
40min
Vietnamese jackfruit rice paper rolls
1h
Thai tofu and sweet potato cakes
30min
Pulled BBQ jackfruit
25 min