Sticky Sriracha tofu bowl

Sticky Sriracha tofu bowl

3.9 46 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

Sticky Sriracha® tofu
  • firm tofu
    350 g
  • garlic cloves
    3
  • water
    200 g
  • tamari
    60 g
  • honey
    40 g
  • Sriracha® sauce
    30 g
  • gluten free cornflour
    25 g
Veg and black rice bowl
  • black rice
    200 g
  • water
    1000 g
  • salt (optional)
    1 tsp
  • carrots (approx. 180 g), cut into batons
    2
  • broccolini (approx. 160 g)
    1 bunch
  • red cabbage shredded
    100 g
  • snow peas trimmed and cut into halves lengthways (diagonally)
    100 g
  • sesame oil
    1 tsp
  • black sesame seeds
    1 tbsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 448.5 kcal / 1884.3 kJ
Białko 18.1 g
Tłuszcz 10.9 g
Węglowodany 65 g
Błonnik 9.8 g
Tłuszcz nasycony 1.5 g
Sód 1501.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...