![Lupini cheese Lupini cheese](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9c6a329c-d71d-4272-b2bc-631cf37dba9c/Derivates/01726cd2-be03-4bff-8a5a-a278f4b18b0a.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g extra virgin olive oil, plus extra for greasing
- 250 g preserved lupini beans, drained and skins removed (see Tips)
- 20 g lemon juice (see Tips)
- 20 g nutritional yeast (see Tips)
- 1 tsp salt
- ½ tsp garlic powder
- 1 pinch nutmeg
- 380 g filtered water
- 2 tsp agar agar (see Tips)
- 30 g gluten free cornflour
- Wartości odżywcze
- na 450 g
- Kalorie
- 3266.8 kJ / 777.8 kcal
- Białko
- 42.5 g
- Węglowodany
- 71.8 g
- Tłuszcz
- 31.8 g
- Błonnik
- 28.5 g
Alternatywne przepisy
Vegan Butter Spread
5 Std. 10 Min
Sunflower and nori filling
3 godz. 10 min
Vegan mayonnaise
15min
Almond Cheese
6 Std. 15 Min
Vegan Cheese Alternative
6h 40min
Creamy coconut yoghurt
18 godz.
Vanilla cashew yoghurt
24 godz. 15 min
Vegan mozzarella
3 Std. 40 Min
Cashew pouring cream
35 Min
Cashew cheddar cheese
3 godz. 10 min
Gluten free sourdough bread
192h 20 min
Vegan butter
8h 5min