Urządzenia i Akcesoria
Cashew cheddar cheese
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz. 10 min
360 g
Składniki
-
extra virgin olive oil for greasing
-
agar agar (see Tips)3 tsp
-
filtered water170 g
-
plant-based milk of choice100 g
-
raw cashews100 g
-
nutritional yeast (see Tips)2 ½ tbsp
-
apple cider vinegar2 tsp
-
garlic powder½ tsp
-
onion powder½ tsp
-
salt¾ tsp
-
shiro (white) miso paste40 g
-
ground turmeric1 - 2 pinches
-
paprika1 pinch
-
dried chives2 tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 360 g
Sód
3269.1 mg
Białko
44.6 g
Kalorie
3361.9 kJ /
803.5 kcal
Tłuszcz
48.6 g
Błonnik
16.9 g
Tłuszcz nasycony
8.5 g
Węglowodany
63.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pulled BBQ jackfruit
25 Min
Vegan butter
8 Std. 5 Min
Vegan parmesan shards
3 Std. 55 Min
Vegan moussaka
1 Std. 50 Min
Vegan custard
15 Min
Vegan mayonnaise
15 Min
Stretchy melty cheese
20 Min
Savoury cashew cream cheese
3 Std. 10 Min
Plant-based parmesan
5 Min
Cashew sour cream
10 Min
Falafel crackers
40 Min
Vegan walnut and black bean burger
4 Std. 40 Min