Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g di pancetta a cubetti
- 60 g di carota, pelata e a pezzi (2 cm circa)
- 120 g di cipolla dorata in quarti
- 1 rametto di rosmarino fresco, gli aghi lavati
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 500 g di carne trita di agnello
- 70 g di vino bianco secco
- 300 g di passata di pomodoro
- 1 cucchiaino di sale
- 300 g di pasta all'uovo secca tipo pappardelle
- 20 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2724 kJ / 651 kcal
- Białko
- 42.4 g
- Węglowodany
- 63.5 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 3.8 g
Alternatywne przepisy
Agnello al vino
40 min.
Ravioli di ricotta al sugo di agnello
1h 20min
Lasagne al nasello e spinaci
1h 30 min.
Pappardelle al ragù di agnello
1h
Stufato di agnello
2h
Ossibuchi agli asparagi
1h 30 min.
Cecapreti con ragù della ciociaria
3h
Agnello in umido
1h 20min
Cannelloni di maiale in sugo di verdure
1h 5 min.
Cannelloni di carne con sugo alle verdure
1h 5 min.
Spezzatino di reale alle olive
1h 20min
Lasagne ai funghi
2h