Pappardelle al sugo di agnello

Pappardelle al sugo di agnello

3.9 14 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
4 porzioni

Składniki

  • 70 g di pancetta a cubetti
  • 60 g di carota pelata e a pezzi (2 cm circa)
  • 120 g di cipolla dorata in quarti
  • 1 rametto di rosmarino fresco gli aghi lavati
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 500 g di carne trita di agnello
  • 70 g di vino bianco secco
  • 300 g di passata di pomodoro
  • 1 cucchiaino di sale
  • 300 g di pasta all'uovo secca tipo pappardelle
  • 20 g di Parmigiano Reggiano grattugiato

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 651 kcal / 2724 kJ
Białko 42.4 g
Tłuszcz 27 g
Węglowodany 63.5 g
Błonnik 3.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...