Brócoli al vapor sobre crema de puerros al aroma de berberechos

Brócoli al vapor sobre crema de puerros al aroma de berberechos

4.7 261 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
6 raciones

Składniki

  • 200 g de berberechos frescos
  • 1 cucharada de sal
  • 25 g de cebolla
  • 250 g de puerro en trozos de 2 cm
  • 30 g de aceite de oliva virgen extra (y algo más para servir)
  • 75 g de patata cortada en trozos
  • 500 g de caldo de ave
  • 1 pellizco de pimienta negra molida
  • 450 g de ramilletes de brócoli

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Białko 8.4 g
Kalorie 461 kJ / 110 kcal
Tłuszcz 5.9 g
Błonnik 3.7 g
Węglowodany 6.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...