Brócoli al vapor sobre crema de puerros al aroma de berberechos

Brócoli al vapor sobre crema de puerros al aroma de berberechos

4.7 259 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
6 raciones

Składniki

  • 200 g de berberechos frescos
  • 1 cucharada de sal
  • 25 g de cebolla
  • 250 g de puerro en trozos de 2 cm
  • 30 g de aceite de oliva virgen extra (y algo más para servir)
  • 75 g de patata cortada en trozos
  • 500 g de caldo de ave
  • 1 pellizco de pimienta negra molida
  • 450 g de ramilletes de brócoli

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 110 kcal / 461 kJ
Białko 8.4 g
Tłuszcz 5.9 g
Węglowodany 6.1 g
Błonnik 3.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...