Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g de cebolla en cuartos
- 2 dientes de ajo
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- 100 g de tomate triturado en conserva
- 1000 g de calamares en aros o en trozos
- 3 bolsitas de tinta de calamar disueltas en un poco de agua
-
200
g de brandy
lub 200 g de vino blanco - 50 g de agua (opcjonalnie)
- 1 cucharadita de sal
- 1 pellizco de pimienta molida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 973 kJ / 234 kcal
- Białko
- 24.36 g
- Węglowodany
- 7.48 g
- Tłuszcz
- 10.28 g
Alternatywne przepisy
Lasaña boloñesa
2h 30min
Salsa de tomate
40min
Puré de patata
50min
Albóndigas en salsa española
55min
Calamares en su tinta
1h 5min
Pimientos rellenos de brandada de bacalao
12h 45min
Salsa vizcaína
40min
Vinagreta de pimientos
5min
Pudin de pescado
2h 15min
Pollo al chilindrón
45min
Croquetas de jamón con bechamel rápida
9h 15min
Bizcocho de yogur
1h 40min