Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g de cebolla en cuartos
- 2 dientes de ajo
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- 100 g de tomate triturado en conserva
- 1000 g de calamares en aros o en trozos
- 3 bolsitas de tinta de calamar disueltas en un poco de agua
-
200
g de brandy
lub 200 g de vino blanco - 50 g de agua (opcjonalnie)
- 1 cucharadita de sal
- 1 pellizco de pimienta molida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 973 kJ / 234 kcal
- Białko
- 24.36 g
- Węglowodany
- 7.48 g
- Tłuszcz
- 10.28 g
Alternatywne przepisy
Bechamel
15 Min
Salsa de tomate
40 min
Lentejas estofadas
3h 45min
Croquetas de jamón con bechamel rápida
9h 15min
Calamares en su tinta
1h 5min
Vinagreta de pimientos
5min
Pudin de pescado
2h 15min
Pollo en pepitoria
45 min
Pimientos rellenos de brandada de bacalao
12 godz. 45 min
Champiñones o setas al ajillo
20 min
Roscón de Reyes
4h
Coliflor con bechamel
55 min