Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2000 g de agua
- 45 g de aceite de oliva
- 600 g de patatas en trozos 2-3 cm
- 900 g de puerro (solo la parte blanca) en rodajas de 2 cm
- 50 g de mantequilla
- 4 pastillas de caldo de verduras desmenuzadas
- 2 - 4 pellizcos de pimienta molida
- 2 - 4 pellizcos de nuez moscada molida
- 300 g de leche
-
cebollino fresco picado, para espolvorear
lub perejil fresco picado, para espolvorear
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 437 kJ / 105 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 832 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema de calabaza
45min
Crema de guisantes
30min
Crema de calabacín y aguacate
30min
Crema de verduras
1h
Crema de puerro con parmesano
45min
Crema de calabaza
45min
Crema de zanahoria y espárragos con almendras
30min
Patatas fritas crujientes
35min
Crema de calabacín
35min
Gazpacho de melón
15min
Lentejas con arroz y jamón
50min
Vichyssoise de calabacín con huevo mollet y sus chips
1h 30min