Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de calabacín con piel, cortado en cuartos y luego en trozos de 2 cm
- 60 g de cebolla en trozos
- 2 dientes de ajo
- 40 g de mantequilla en trozos
- 250 g de dados de beicon
- 320 g de arroz de grano redondo
- 820 g de agua
- 1 pastilla de caldo de verduras
- 3 - 4 hojas de albahaca fresca picadas
- ½ cucharadita de sal
- 2 - 3 pellizcos de pimienta molida
- 50 g de queso mascarpone
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2283 kJ / 545 kcal
- Białko
- 9.7 g
- Węglowodany
- 44.2 g
- Tłuszcz
- 36.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.8 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 1292.2 mg
Alternatywne przepisy
Ñoquis a la carbonara
15min
Pasta con champiñones y nata
30min
Mac and Cheese con calabaza
1h 15min
Arroz con sofrito de verduras y jamón
50min
Makarounes tis kassou (Macarrones con cebolla caramelizada) - Grecia
1h
Arroz cremoso con gorgonzola y aguacate
35min
Espaguetis con salsa de queso y espinacas
20min
Macarrones alpinos
45min
Arroz cremoso al azafrán con calabacín, champiñones y beicon
50min
Risotto con calabaza y roquefort
45min
Risotto de setas
25min
Risotto de guisantes y jamón
30min