Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de parmesan, coupé en morceaux
- le zeste d'un citron jaune non traité
- 800 g d'eau
-
300
g d'asperges vertes, coupées en tronçons
lub 300 g d'asperges blanches, coupées en tronçons - 50 g d'amandes effilées
- ½ c. à café de gros sel
- 250 g de riz spécial risotto
- 20 g d'huile d'olive
- 1 cube de bouillon de légumes
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1793 kJ / 425.8 kcal
- Białko
- 14.8 g
- Węglowodany
- 54.8 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 5.5 g
Alternatywne przepisy
Risotto au poireau et à la pancetta
35min
Risotto aux cèpes
30 Min
Risotto aux asperges
35min
Menu veggie - Risotto forestier aux pignons
1 Std.
Risotto aux morilles
45min
Risotto aux asperges et ail des ours
1 Std.
Risotto printanier
1 Std.
Risotto à la courgette, fenouil et fromage
35min
Risotto aux asperges et au safran
35min
Risotto au safran, pecorino et tomates
30 Min
Polenta crémeuse, champignons et viande des Grisons
30 Min
Risottos aux champignons, petits pois et pancetta
35min