Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g d'eau
- 700 g de céleri-rave, coupé en morceaux
- 200 g de crème liquide 30-40% m.g.
- ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 819 kJ / 197 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 6.3 g
- Tłuszcz
- 17.5 g
- Błonnik
- 8.8 g
Alternatywne przepisy
Purée de topinambour au chocolat blanc
40 min
Purée aux trois racines
45 min
Purée céleri-pomme
45 min
Soupe de céleri-rave et haddock
45 min
Velouté de céleri à la pomme et aux noisettes
13 Std.
Velouté de céleri-rave, saint-jacques au lard
55 min
Purée de céleri
25 min
Chou rouge aux raisins secs et chorizo
35 min
Velouté de topinambour
45 min
Purée panais potiron
45 min
Purée de panais et légumes d'hiver
40 min
Fanes de radis en velouté et chorizo croustillant
40 min