Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g d'asperges blanches fraîches pelées (ou décongelées)
- 500 g d'eau
- 1 cube de bouillon de légumes
- 200 g de riz spécial risotto
- 100 g de fromage à tartiner aux herbes (type Boursin®)
- 1 c. à soupe d'huile d'olive
- sel
- poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1218 kJ / 291 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 4 g
Alternatywne przepisy
Risotto aux asperges et au safran
35min
Risotto au poireau et à la pancetta
35min
Risotto tout vert
40min
Risotto à l'artichaut et au jambon cru
25min
Risotto aux cèpes
30min
Risotto aux asperges
45min
Risotto (Escale gourmande)
30min
Risotto printanier
1h
Risotto au safran, pecorino et tomates
30min
Risottos aux champignons, petits pois et pancetta
35min
Risotto à la courgette, fenouil et fromage
35min
Risotto aux morilles
45min