Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g d'asperges blanches fraîches pelées (ou décongelées)
- 500 g d'eau
- 1 cube de bouillon de légumes
- 200 g de riz spécial risotto
- 100 g de fromage à tartiner aux herbes (type Boursin®)
- 1 c. à soupe d'huile d'olive
- sel
- poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1218 kJ / 291 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 4 g
Alternatywne przepisy
Risotto au poireau et au gorgonzola
45min
Risotto au poireau et à la pancetta
35min
Risotto tout vert
40min
Risotto aux cèpes
30min
Risotto aux asperges
45min
Risotto à l'artichaut et au jambon cru
25min
Risotto aux morilles
45min
Risotto à la courgette, fenouil et fromage
35min
Risotto artichauts, tomates séchées et parmesan
30min
Risotto aux asperges et au safran
35min
Risotto (Escale gourmande)
30min
Risottos aux champignons, petits pois et pancetta
35min