Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 - 6 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves and stalks separated
- 100 g unsalted butter, diced
- 100 g onions, quartered
- 50 g carrots, cut in pieces
- 6 shallots, halved
- 40 g plain flour
- 400 g beef stock
- 1 bouquet garni (thyme, parsley, bay leaf)
- ½ tsp fine sea salt
- 1 - 2 pinches ground black pepper, to taste
- 1 sprig fresh thyme, leaves only
- 1 fresh bay leaf
- 5 black peppercorns, crushed
- 500 g red wine
- 1 Tbsp beef jus
- 1 Tbsp lemon juice
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 775 kJ / 187 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Béarnaise sauce
15min
Béarnaise Sauce
20 min
Hollandaise Sauce
15min
Prawns with Tomato, Saffron and Anchovy Sauce
35 Min
Fresh Pasta Dough
1j
Béarnaise Sauce
15min
Hollandaise Sauce
15min
Amaretti Crème Brulée
4j 30 menit
Smoked Cod Roe Éclairs with Horseradish Cream
Brak ocen
Beurre Blanc
20 min
Fillet of Beef, Mushroom and Stilton Rarebit Tarts with Celeriac Purée
2j 10 menit
Individual Beef Wellingtons with Red Wine Jus
2j 10 menit