Urządzenia i Akcesoria
Bordelaise Sauce
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
6 portions
Składniki
-
fresh flat-leaf parsley leaves and stalks separated5 - 6 sprigs
-
unsalted butter diced100 g
-
onions quartered100 g
-
carrots cut in pieces50 g
-
shallots halved6
-
plain flour40 g
-
beef stock400 g
-
bouquet garni (thyme, parsley, bay leaf)1
-
fine sea salt½ tsp
-
ground black pepper to taste1 - 2 pinches
-
fresh thyme leaves only1 sprig
-
fresh bay leaf1
-
black peppercorns crushed5
-
red wine500 g
-
beef jus1 Tbsp
-
lemon juice1 Tbsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
2 g
Kalorie
775 kJ /
187 kcal
Tłuszcz
14 g
Błonnik
1 g
Węglowodany
7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Asparagus and Potatoes with Hollandaise Sauce
50 min
Béarnaise sauce
20 min
Hollandaise Sauce
15 min
Béarnaise Sauce
20 min
Hollandaise Sauce
15 min
Hollandaise Sauce
15 min
Peppercorn Sauce
30 min
Beurre Blanc
20 min
Béarnaise sauce
15 min
Lamb Cooked Two Ways with Carrot and Ginger Purée and Red Wine Jus
5 godz. 15 min
Duck Breasts with Orange Ginger Sauce, Mashed Potatoes and Green Beans
1 godz. 10 min
Individual Beef Wellingtons with Red Wine Jus
2 godz. 10 min