Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 - 6 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves and stalks separated
- 100 g unsalted butter, diced
- 100 g onions, quartered
- 50 g carrots, cut in pieces
- 6 shallots, halved
- 40 g plain flour
- 400 g beef stock
- 1 bouquet garni (thyme, parsley, bay leaf)
- ½ tsp fine sea salt
- 1 - 2 pinches ground black pepper, to taste
- 1 sprig fresh thyme, leaves only
- 1 fresh bay leaf
- 5 black peppercorns, crushed
- 500 g red wine
- 1 Tbsp beef jus
- 1 Tbsp lemon juice
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 775 kJ / 187 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Hollandaise sauce
15 min
Béarnaise sauce
10min
Béarnaise Sauce
20 min
Steamed Seared Quail, Celeriac Tea, Celeriac and Apple
Brak ocen
Hollandaise Sauce
15 min
Chicken and pear pie
Brak ocen
Peppercorn Sauce
30 min
Béarnaise sauce
15 min
Orange curry dressing
10min
'Chip Shop' Curry Sauce
25 mnt
Crunchy Potato Sticks (TM5)
Brak ocen
Minted Mushy Peas with Crème Fraîche
20 min