Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 stalks fresh rosemary, leaves only
- ½ bunch fresh basil, leaves only (approx. 15 g)
- ½ bunch fresh oregano, leaves only (approx. 15 g)
- ½ bunch fresh parsley, leaves only (approx. 15 g)
- 8 garlic cloves
- 2 lemons, finely grated zest and juice
- 2 tsp fine sea salt
- 3 spring onions, cut in pieces (2 cm)
- 1500 g boneless lamb leg
- 1000 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 1182 kJ / 282.5 kcal
- Białko
- 24.8 g
- Węglowodany
- 1.5 g
- Tłuszcz
- 19.2 g
- Błonnik
- 0.5 g
Alternatywne przepisy
Pasta with Spicy Prawns and Ginger
25 min
Herby Steaks with French Potato Salad
45 min
Beef and Olive Meatballs with Spaghetti
40 min
Peking Chicken
45 min
Circassian Chicken
2 Std.
Salmon in Mushroom Cream Sauce with Potatoes
50 min
Cranberry and Camembert Stuffed Chicken
45 min
Prawn Gratin with Pink Peppercorns
30 min
Sirloin Steaks and Herb Butter with Rosemary Potatoes and Broccoli
45 min
Pork Fillet with Red Wine Sauce and Vegetables
45 min
Honey Mustard Baked Chicken and Garlic Cauliflower Purée
50 min
Seared Sesame Steaks with Ginger Chopped Salad and Lime Couscous
35 min