Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 stalks fresh rosemary, leaves only
- ½ bunch fresh basil, leaves only (approx. 15 g)
- ½ bunch fresh oregano, leaves only (approx. 15 g)
- ½ bunch fresh parsley, leaves only (approx. 15 g)
- 8 garlic cloves
- 2 lemons, finely grated zest and juice
- 2 tsp fine sea salt
- 3 spring onions, cut in pieces (2 cm)
- 1500 g boneless lamb leg
- 1000 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 1182 kJ / 282.5 kcal
- Białko
- 24.8 g
- Węglowodany
- 1.5 g
- Tłuszcz
- 19.2 g
- Błonnik
- 0.5 g
Alternatywne przepisy
Roasted Pork and Apples with Butternut Squash Purée
1h 25min
Roast Spiced Duck with Plums and Cauliflower Potato Purée
2 godz.
Rolled Shoulder of Lamb
2 godz. 30 min
Basque Chicken
1 godz. 10 min
Lamb Spezzatino
1h 45min
Thai Garlic Pork with Rice and Vegetables
40min
Marinated White Fish Fillets with Chermoula Sauce and Couscous Salad
1h 20min
Lamb Fillets with Pink Peppercorn Sauce
30min
Chicken in Red Pepper Sauce with Courgette and Feta Couscous
55 min
Chicken, Chorizo and Chickpea Stew
40min
Chicken Involtini with Sun-Dried Tomato Pesto
50min
Salmon with Sticky Tomato Glaze
40min