Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g tinned anchovies (approx. 6 fillets)
- 25 g fresh parsley leaves
- 1 Tbsp pickled capers, drained
- 2 garlic cloves
- 10 g lemon juice
- 10 g olive oil
- 1 tsp Dijon mustard
- ½ tsp ground black pepper
- 1500 - 2000 g lamb shoulder, boneless
- 150 g dry white wine
- 150 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2558.3 kJ / 611.5 kcal
- Białko
- 37.1 g
- Węglowodany
- 1.2 g
- Tłuszcz
- 48.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 20.6 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 238 mg
Alternatywne przepisy
Sautéed Pork with Cider
55 min
Beef Meatballs (Soutzoukakia) with Tomato Rice
1 Std.
Breast of Chicken in Pizzaiola Sauce
30min
Roasted Pork and Apples with Butternut Squash Purée
1 Std. 25 Min
Chicken in Yoghurt
1 Std.
Slow-cooked Creamy Turkey Stew with Mushrooms
4h
Lamb Shoulder with Red Wine and Rosemary
14h 50 min
Lamb Spezzatino
1h 45min
Italian Crusted Lamb
5h
Thai Garlic Pork with Rice and Vegetables
40min
Chicken with creamy vegetable sauce
50min
Pork Fillet with Mustard Sauce
30min