Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chimichurri Sauce
- 4 garlic cloves
- 100 g shallots, halved
- 20 g fresh coriander, thick stalks removed
- 20 g fresh parsley, thick stalks removed
- 2 Tbsp dried oregano
- 200 g olive oil
- 60 g white wine vinegar
- 35 g lemon juice
- 1 tsp dried chilli flakes
- 1 - 1 ½ tsp fine sea salt, to taste
- 2 pork fillets (approx. 1000 g)
Rice Salad and Pork Fillet
- 15 g fresh parsley leaves
- 90 g olive oil
- 60 g pickled capers, drained
- 60 g lemon juice
- 2 Tbsp coarse salt flakes
- 1000 g water
- 1 tsp fine sea salt
- 250 g long grain rice
- 400 g courgettes, cut in small cubes
- 300 g carrots, cut in small cubes
- 1 red pepper, cut in small cubes
- 1 yellow pepper, cut in small cubes
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3443 kJ / 822 kcal
- Białko
- 43 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 52 g
- Błonnik
- 4.5 g
Alternatywne przepisy
Fish Tacos
45min
Duck Breasts with Orange Ginger Sauce, Mashed Potatoes and Green Beans
1 Std. 10 Min
Béarnaise Sauce
20 Min
Peppadew® and Feta Stuffed Chicken with Lemon Couscous
1 Std.
Cajun Prawn Lettuce Cups with Pineapple Salsa
25 Min
Prawn Cocktail
15 Min
Chicken Tacos al Pastor
45min
The Ultimate Barbecue Sauce
2h
Seared Sesame Steaks with Ginger Chopped Salad and Lime Couscous
35min
Soy-glazed Chicken with Pak Choi
13 godz.
Sticky Apple Pork Ribs
2 Std. 30 Min
Sirloin Steak with New Potatoes and Chimichurri
40min