Wersje kompatybilne
Duck Breasts with Orange Ginger Sauce, Mashed Potatoes and Green Beans
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g shallots, halved
- 1 garlic clove
- 20 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 60 g Seville orange marmalade
- 1 pinch fresh thyme leaves
- 20 g olive oil
- 20 g balsamic vinegar
- 50 g port
- 550 g water
- 1 tsp salt
- ½ tsp ground black pepper, adjust to taste
- 2 duck breasts, skinless (approx. 150-200 g each) (see tip)
- 350 g floury potatoes, peeled, cut in pieces (1 cm)
- ½ tsp sweet paprika
- 30 g butter
- 120 g milk
- 120 - 150 g fresh green beans, cut in pieces (2 cm) if necessary
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3136 kJ / 750 kcal
- Białko
- 43 g
- Węglowodany
- 60 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Błonnik
- 4.4 g
Alternatywne przepisy
Chimichurri Pork Fillet with Warm Rice Salad
13 Std. 20 Min
Rice with Duck
1h 5min
Beef Bourguignon
1h 30min
Pork tenderloin with mustard sauce
35min
Sweet and Sour Slow Cooked Pork Ribs
2 Std. 25 Min
Duck with Blackberry Sauce and Celeriac Mash
40min
Beef Stroganoff
1h
Cod Soup with Crispy Bacon and Leeks
45min
Seafood Risotto with Chorizo
1h 5min
Pork Fillet with Mustard Sauce
30min
Mussels in Cream and White Wine Sauce
45min
Five-spice Duck with Mushrooms, Asian Vegetables and Rice
1h 5min