
Wersje kompatybilne
Duck Breasts with Orange Ginger Sauce, Mashed Potatoes and Green Beans
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g shallots halved
- 1 garlic clove
- 20 g fresh root ginger peeled, cut in round slices (2 mm)
-
60
g Seville orange marmalade
lub 60 g orange marmalade plus 1 Tbsp lemon juice - 1 pinch fresh thyme leaves
- 20 g olive oil
-
20
g balsamic vinegar
lub 20 g sherry vinegar - 50 g port
- 550 g water
- 1 tsp salt
- ½ tsp ground black pepper adjust to taste
- 2 duck breasts, skinless (approx. 150-200 g each) (see tip)
- 350 g floury potatoes peeled, cut in pieces (1 cm)
- ½ tsp sweet paprika
- 30 g butter
- 120 g milk
- 120 - 150 g fresh green beans cut in pieces (2 cm) if necessary
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 750 kcal / 3136 kJ
- Białko
- 43 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Węglowodany
- 60 g
- Błonnik
- 4.4 g