Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marinade
- 40 g sesame oil
- 40 g light soy sauce
- 25 g lime juice, freshly squeezed
- 30 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 15 g fresh coriander, plus extra for garnish
- 3 spring onions, cut in pieces
- 1 garlic clove
- 1 fresh red chilli, deseeded if desired
- 800 g fresh salmon fillet (1 large fillet)
Cooking
- 1000 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1317 kJ / 317 kcal
- Białko
- 24.1 g
- Węglowodany
- 1.4 g
- Tłuszcz
- 23.6 g
Alternatywne przepisy
Salmon with Ginger Sauce and Spiced Cashews
30min
Timatar Wali Macchi (Cod in Tomato Sauce)
1 Std.
Miso Cod with Broccoli Rice
25 Min
Cuban-spiced Salmon with Tomato Avocado Salsa
30min
Thai Salmon Parcels with Jasmine Rice
45min
Lamb Tagine with Apricots and Honey
1 Std. 50 Min
Blackened Salmon with Bean and Corn Salsa
20 Min
Masala Hake at 55°C
55 min
Korean-style Glazed Cod with Rice and Steamed Broccoli
30min
Sea Bass with Cavolo Nero, Cannellini Beans and Red Pepper
30min
Prawn Bhuna
30min
Keralan Fish Curry
30min