
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marinade
- 40 g sesame oil
- 40 g light soy sauce
- 25 g lime juice, freshly squeezed
- 30 g fresh root ginger peeled, cut in round slices (2 mm)
- 15 g fresh coriander plus extra for garnish
- 3 spring onions cut in pieces
- 1 garlic clove
- 1 fresh red chilli deseeded if desired
- 800 g fresh salmon fillet (1 large fillet)
Cooking
- 1000 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 317 kcal / 1317 kJ
- Białko
- 24.1 g
- Tłuszcz
- 23.6 g
- Węglowodany
- 1.4 g
Alternatywne przepisy
Steamed Sea Bass with Lime Sauce
35 min
Mini Crab Cakes with Coriander Paste
1 godz.
Marinated White Fish Fillets with Chermoula Sauce and Couscous Salad
1 godz. 20 min
Salmon, Quinoa, Feta and Mixed Vegetable Salad
50 min
Salmon with Ginger Sauce and Spiced Cashews
30 min
Orange Salmon with Broccoli Couscous
25 min
Sicilian Salad
30 min
Superfood Salmon Salad
1 godz. 5 min
Miso Cod with Broccoli Rice
25 min
Salmon with Spinach, Tomatoes and Lentils
40 min
Honey and Soy Cod with Rice and Vegetables
55 min
Sea Bass with Lemon & Herb Couscous
35 min