Urządzenia i Akcesoria
Duck and Pork Terrine
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 52 godz.
10 portions
Składniki
-
duck breasts, skin on (300-350 g total)2
-
orange thin peelings of skin only1
-
cloves2
-
black peppercorns1 tsp
-
coriander seeds½ tsp
-
ground cinnamon1 pinch
-
white bread crusts removed (approx. 40 g)2 slices
-
milk100 g
-
streaky bacon, cured and smoked (approx. 200 g), 6 cut in pieces, 6 whole12 slices
-
pork shoulder, boneless diced600 g
-
garlic clove large1
-
shallots halved75 g
-
chicken livers200 g
-
ruby port2 Tbsp
-
medium eggs2
-
fine sea salt2 tsp
-
pistachio nuts, unsalted roughly chopped50 g
-
dried cranberries75 g
-
boiling water for baking
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
754 mg
Białko
31 g
Kalorie
1503 kJ /
361 kcal
Tłuszcz
23 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Węglowodany
7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Beetroot Gravadlax
48 godz. 20 min
Peppercorn Sauce
30 min
Kedgeree
45 min
Classic Zabaglione
15 min
Béarnaise Sauce
20 min
Gluten-free Bread Sauce
35 min
Mussels in Cream and White Wine Sauce
45 min
Rhubarb Marzipan Slices
1 godz. 10 min
Salmon Fillets with Salsa Verde
30 min
Minted Mushy Peas with Crème Fraîche
20 min
Venetian Duck Ragù - Ragù veneziano con anatra
1 godz. 40 min
Porcini and Pancetta Risotto - Risotto con porcini e pancetta
30 min