Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 duck breasts, skin on (300-350 g total)
- 1 orange, thin peelings of skin only
- 2 cloves
- 1 tsp black peppercorns
- ½ tsp coriander seeds
- 1 pinch ground cinnamon
- 2 slices white bread, crusts removed (approx. 40 g)
- 100 g milk
- 12 slices streaky bacon, cured and smoked (approx. 200 g), 6 cut in pieces, 6 whole
- 600 g pork shoulder, boneless, diced
- 1 garlic clove, large
- 75 g shallots, halved
- 200 g chicken livers
- 2 Tbsp ruby port
- 2 medium eggs
- 2 tsp fine sea salt
- 50 g pistachio nuts, unsalted, roughly chopped
- 75 g dried cranberries
- boiling water, for baking
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1503 kJ / 361 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Sód
- 754 mg
Alternatywne przepisy
Crab Croquettes with Romesco Sauce
5h 20 min.
Cassoulet with Duck and Extra Veg
1h
Celeriac, Roasted Hazelnut and Truffle Soup
40min
Duck Breasts with Orange Ginger Sauce, Mashed Potatoes and Green Beans
1 Std. 10 Min
Twice-Baked Watercress, Goat's Cheese and Hazelnut Soufflé
1 Std. 10 Min
Sous-vide Pork Cheeks in Red Wine
8 godz. 45 min
Duck with Blackberry Sauce and Celeriac Mash
40min
Lamb Tagine with Apricots and Honey
1h 50 min.
Peppercorn Sauce
30min
Salmon Gravadlax with Buckwheat Blinis
48 Std.
Chicken Liver Parfait
2 Std. 40 Min
Pork Meatballs with Celeriac and Apple
1 Std. 10 Min