Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 duck breasts, skin on (300-350 g total)
- 1 orange, thin peelings of skin only
- 2 cloves
- 1 tsp black peppercorns
- ½ tsp coriander seeds
- 1 pinch ground cinnamon
- 2 slices white bread, crusts removed (approx. 40 g)
- 100 g milk
- 12 slices streaky bacon, cured and smoked (approx. 200 g), 6 cut in pieces, 6 whole
- 600 g pork shoulder, boneless, diced
- 1 garlic clove, large
- 75 g shallots, halved
- 200 g chicken livers
- 2 Tbsp ruby port
- 2 medium eggs
- 2 tsp fine sea salt
- 50 g pistachio nuts, unsalted, roughly chopped
- 75 g dried cranberries
- boiling water, for baking
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1503 kJ / 361 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Sód
- 754 mg
Alternatywne przepisy
Smoked Mackerel Pâté
55 Min
Crab Croquettes with Romesco Sauce
5h 20min
Lemon and Poppy Seed Clafoutis
Brak ocen
Béarnaise Sauce
20min
Peppercorn Sauce
30min
Beurre Blanc
20min
Sous-vide Chicken Ballotine with Red Pepper Sauce
2sa 10 dk
Chestnut and Cranberry Stuffing
1j 55 mnt
Red Pepper and Paprika Hollandaise Sauce
15min
Sous-vide Teriyaki Salmon
1 godz. 20 min
Duck Breasts with Orange Ginger Sauce, Mashed Potatoes and Green Beans
1 Std. 10 Min
Duck with Blackberry Sauce and Celeriac Mash
40 min