Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de vinaigre de vin blanc
- 30 g de sucre en poudre
- 80 g de cerises entières et dénoyautées (type bigarreau), préalablement concassées
- 200 g de fond de veau maison ou réhydraté (1 c. à soupe de poudre + 200 g d'eau)
- 40 g de cerises entières et dénoyautées, type bigarreau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 212 kJ / 50 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Velouté poivron rouge-citron vert
20min
Farce aux fruits secs pour volaille
15 Min
Velouté de cresson à l'orange
35min
Pain d'épices de Noël (Pologne)
1 Std. 25 Min
Emulsion verte, végétaux en suspension, olive-citron-cacahuètes (Sébastien Richard)
1 Std.
Farce exotique
15 Min
Sabayon au vouvray
15 Min
Saint-jacques à la dieppoise - Laurent Clément
1 Std. 30 Min
Baba au rhum
3u.
Potage au poireau
30 Min
Sauce au cidre
20min
Velouté de champignons de Paris à l'estragon
20min