Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di cipolla in quarti
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di finocchi a fettine sottili
- 1 pizzico di sale
- 30 g di vino bianco
- 1 bustina di zafferano
- 300 g di code di gambero, sgusciate e pulite
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 636 kJ / 152 kcal
- Białko
- 14.3 g
- Węglowodany
- 4.9 g
- Tłuszcz
- 8.5 g
- Błonnik
- 2.6 g
Alternatywne przepisy
Contorno di finocchi con panure al timo
35min
Zucchine alla menta
30 分钟
Frittata solo albumi
35min
Anelli di totano in umido
30 分钟
Carote tiepide alla salvia
35min
Insalata di polpo e zucchine
1h
Anelli di totano su crema di piselli
40min
Mazzancolle alle albicocche
30 分钟
Capesante al profumo di arancia
1小时 10 分钟
Polpo al vino rosso
1h
Carote al Marsala
25min
Gamberi al balsamico
30 分钟