![Finocchi e gamberi allo zafferano Finocchi e gamberi allo zafferano](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/63C3F66E-C0DD-4995-90D6-AA76300AE284/Derivates/6EE81789-F7DC-4EE0-8BA4-FF3204CBDAC7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di cipolla in quarti
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di finocchi a fettine sottili
- 1 pizzico di sale
- 30 g di vino bianco
- 1 bustina di zafferano
- 300 g di code di gambero, sgusciate e pulite
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 636 kJ / 152 kcal
- Białko
- 14.3 g
- Węglowodany
- 4.9 g
- Tłuszcz
- 8.5 g
- Błonnik
- 2.6 g
Alternatywne przepisy
Gamberi e ananas al lime e pepe rosa
40 min
Coda di rospo con verdure
40 min
Sformatini low carb di ricotta alla curcuma e salmone
35 min
Cavoletti di Bruxelles con pancetta e mandorle
50 min
Merluzzo e cavolfiore in salsa verde
40 min
Nasello con pesto di olive e pistacchi
30 min
Filetti di branzino con salsa agli asparagi
45min
Coda di rospo alle acciughe e limone
25 Min
Contorno di finocchi con panure al timo
35 min
Porri in agrodolce al Varoma
30 min
Crema di finocchi
35 min
Seppioline e gamberi gratinati
1h 10min