Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le dacquoise pistache
- 100 g de sucre glace maison
- 90 g de pistaches, décortiquées, émondées et non salées
-
20
g de farine de blé
lub 20 g de fécule de maïs
Le sorbet litchi-rose
- 100 g de blancs d'œufs (3 œufs env.)
- 80 g de sucre en poudre
- 500 g de litchis, épluchés et dénoyautés, préalablement congelés
- 20 g de sirop de rose
- 1 blanc d'œuf
Le sorbet griotte
- 300 g de griottes, dénoyautées
- 10 g de kirsch
- 25 g de sucre glace maison
- 1 blanc d'œuf
La meringue
- 110 g de blancs d'œufs (3 œufs env.)
- 100 g de sucre en poudre
- 100 g de sucre glace maison
- 50 g de griottes, dénoyautées (12 griottes)
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 906 kJ / 214 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 39.7 g
- Tłuszcz
- 4.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bavarois framboise-chocolat blanc
15h 30min
Bavarois aux trois chocolats
15h
Opéra
24 Std.
Bûche pain d'épices, mousse clémentine
13h
Tarte pascale aux fruits rouges
1 godz. 25 min
Bûche glacée chocolat mandarine
5 godz. 45 min
Wedding cake "Bonheur partagé" de Laetitia (Finale Thermostars 2017)
2h 30min
Vacherin griotte-amande
12h
Le chocolat dans tous ses états - Sébastien Richard
3h 15 min
Crémeux aux noisettes
1 Std. 45 Min
Bûche aux épices façon tatin
1 godz. 15 min
Bûche meringuée au citron
1 godz. 15 min