Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g de beurre demi-sel, coupé en morceaux et un peu pour le moule
- 100 g de farine de blé, et un peu pour le moule
- le zeste d'un citron jaune
- 140 g de sucre en poudre
- 200 g de blancs d'œufs (6-7 blancs)
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1006 kJ / 240 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 35.5 g
- Tłuszcz
- 8.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Galette au beurre
1h
Gâteau de semoule de maïs
50min
Gâteau revigorant
1h
Gâteau de semoule à l'orange
6h 45min
Cake à la noix de coco
55 min
Le pain bannique
30 min
Gâteau magique aux épices
3 godz. 15 min
Crème à la horchata
50min
Gâteau magique à la noix de coco
1h 30 min
Entremets chocolat noisette
2 godz. 30 min
Petits cakes à la vanille nappés de confiture de framboises
55 min
Biscuits au café
1h