Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 500 g de lait entier
- 1 gousse de vanille, égrainée
- 220 g de sucre en poudre
- 90 g de farine de blé
- 30 g de cacao en poudre
- 10 g d'huile végétale
- 2 œufs
- 1 jaune d'œuf
- 30 g de rhum
Le jour même
- 10 g de beurre doux, pour les moules
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 268 kJ / 64 kcal
- Białko
- 1.6 g
- Węglowodany
- 10.1 g
- Tłuszcz
- 1.9 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cannelés bordelais au chocolat
12 Std.
Rochers coco-chocolat
20min
Roses des sables
45min
Mousse au chocolat
3h 20 min
Rochers coco
40min
Chouquettes
1 godz.
Tarte au chocolat et noix du Périgord
1 godz. 15 min
Tarte au chocolat
1 godz. 40 min
Charlotte au chocolat
6h 20 min
Sablés nantais
2h 40min
Sablés bretons
50min
Cannelés
13 godz. 45 min