
Wersje kompatybilne
Pavé de saumon et son fenouil confit à l'orange
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 gousse d'ail
- 3 bulbes de fenouil (3 petits bulbes : 1 en fines lanières et 2 en morceaux) ou (2 gros bulbes : 1 en fines lanières et 1 en morceaux)
- 2 c. à soupe d'huile d'olive
- 1 orange non traitée
- 2 c. à café de sucre en poudre
- 3 pincée de sel à ajuster en fonction des goûts
- 3 pincée de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
- 1 oignon coupé en deux
- 4 pavés de saumon frais
- 600 g d'eau
- 150 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- 350 g de pâtes fraîches type tagliatelle
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 808 kcal / 3372 kJ
- Białko
- 60 g
- Tłuszcz
- 47 g
- Węglowodany
- 55 g
- Błonnik
- 8 g