Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 400 g de haricots blancs secs (mogettes de Vendée par ex.) et un grand volume d'eau
Le jour même
- 1 gousse d'ail
- 400 g d'eau
- 1 feuille de laurier fraîche
- 1 branche de thym frais
- 20 g de beurre demi-sel
- 50 g de lait
- ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 596 kJ / 142 kcal
- Białko
- 7.8 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 5 g
Alternatywne przepisy
Purée de pommes de terre-betterave
45min
Purée de pommes de terre et de légumes
45min
Flan d'épinard
45min
Pommes cuites à la confiture
45min
Mogettes à la charentaise
13h 15min
Pudding vapeur
1h
Tartinade de lentilles
1h 15min
Cocos de Paimpol au chorizo, crèmes brûlées à la carotte
2 Std.
Petits pois à la française
45min
Soupe de blette
35min
Saucisses aux cocos de Paimpol
1 Std. 20 Min
Purée de chou à la châtaigne
25min