Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 110 g d'oignons, coupés en deux
- 2 gousses d'ail, coupées en deux
- 40 g de graisse de canard
- ½ chou nouveau, coupé en morceaux
- 3 carottes, coupées en tronçons
- 4 pommes de terre, moyennes
- 2 navets
- 4 manchons de canard, confits et dégraissés
- 950 g d'eau
- 300 g de jambon espagnol (en talon) ou de ventrèche
- 1 bouquet garni
- 1 c. à café de gros sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 250 g de haricots blancs, tarbais, déjà cuits (en bocal, par exemple)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3377 kJ / 807 kcal
- Białko
- 67 g
- Węglowodany
- 45.8 g
- Tłuszcz
- 37.3 g
- Błonnik
- 14 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Navarin d'agneau
1h 15 min
Alicuit de canard
1h
Cotriade
1h
Paupiettes d'agneau
1h 30min
Cassoulet
13h
Daube d'agneau aux artichauts
1h
Aillade de veau
1h 30min
Garbure du Béarn
1h 10min
Joues de porc aux épices
13h 40min
Estouffat toulousain
2h
Joues de porc à la bière
1h 10min
Cassoulet au confit de canard
1h 10min