Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Peanut topping
- 150 g roasted unsalted peanuts
- 40 g icing sugar
Mochi
- 300 g glutinous white rice, washed and drained
- 800 g water
- vegetable oil, for greasing
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 221.7 kJ / 52.8 kcal
- Białko
- 1.5 g
- Węglowodany
- 5.5 g
- Tłuszcz
- 2.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.5 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 1.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Taiwanese traditional Pork floss
1 Std. 40 Min
Chicken porridge with century egg
30 min
He tao zhi ma hu (sweet walnut sesame soup)
35 min
Dou sha (red bean paste)
49h 10 min
Authentic Meat Floss
1 Std. 40 Min
Mantou buns
1h 30min
Teochew Yam Paste with Gingko (Onee)
20min
Gula Melaka Huat Kuih (Palm Sugar Steamed Cupcakes)
55 min
Pandan chiffon cake
5h 15min
Homemade Pandan Kaya
55 min
Homemade Fish Ball Soup
2h
Soy milk
24h 30min