Urządzenia i Akcesoria
Hua sheng ma shu (peanut mochi)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
30 pieces
Składniki
Peanut topping
-
roasted unsalted peanuts150 g
-
icing sugar40 g
Mochi
-
glutinous white rice washed and drained300 g
-
water800 g
-
vegetable oil for greasing
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
1.2 mg
Białko
1.5 g
Kalorie
221.7 kJ /
52.8 kcal
Tłuszcz
2.6 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
0.5 g
Węglowodany
5.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Gula Melaka Huat Kuih (Palm Sugar Steamed Cupcakes)
55min
German Cookies
1h 10min
Mala Bakkwa
4h 35min
Nian Gao (Sweet Sticky Rice Cake)
2h 25min
Pandan chiffon cake
5h 15min
Luo bo gao (radish cakes)
25h 20min
Soy milk
24h 30min
Mantou buns
1h 30min
Tofu Balls
35min
Black Sesame Glutinous Rice Dumplings
30min
Soy milk jellies with coffee syrup
3h 55min
Steamed Tapioca Kuih
50min