Urządzenia i Akcesoria
Sambal Matah (Balinese Sambal)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
4 portions
Składniki
-
shallots peeled200 g
-
bird's eye chillies (cili padi)20 g
-
fresh lemongrass white part only, cut in pieces3 stalks
-
shrimp paste (belacan)1 tsp
-
coconut oil50 g
-
kaffir lime leaves cut in thin slices10
-
limes juice only3
-
sugar1 tsp
-
salt1 tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
595 mg
Białko
2 g
Kalorie
707 kJ /
169 kcal
Tłuszcz
13 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
6 g
Węglowodany
15 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ayam Balado
45 Min
Ayam Pongteh
30 Min
Spiced meatball soup (Bakso)
2 Std. 25 Min
Nasi Kerabu (Blue Pea Rice)
1 Std. 20 Min
Balado Eggplant
50 Min
Cekodok Pisang (Fried Banana Balls)
15 Min
Kelantan Noodle Soup
40 Min
Daging Kicap Meletup (Spicy Soy Beef)
45 Min
Kam Heong Chicken
1 Std. 20 Min
Daging Merah
35 Min
Mee Goreng Mamak
20 Min
Sambal Balado (Indonesian Spicy Sauce)
25 Min