Urządzenia i Akcesoria
Sambal Matah (Balinese Sambal)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
4 portions
Składniki
-
shallots peeled200 g
-
bird's eye chillies (cili padi)20 g
-
fresh lemongrass white part only, cut in pieces3 stalks
-
shrimp paste (belacan)1 tsp
-
coconut oil50 g
-
kaffir lime leaves cut in thin slices10
-
limes juice only3
-
sugar1 tsp
-
salt1 tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
595 mg
Białko
2 g
Kalorie
707 kJ /
169 kcal
Tłuszcz
13 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
6 g
Węglowodany
15 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pandan Sponge Cake
1 godz.
Sup Buntut
3 godz.
Creamy Butter Milk Crabs
40 min
Singapore Chilli Crab
50 min
Japanese sizzling hotplate tofu
45 min
Ghee Rice
1 godz. 15 min
Sayur Lodeh (Indonesian Vegetable Stew in Coconut Milk)
45 min
Coconut Jelly
3 godz. 15 min
Stir-fry Baby Bak Choy
10 min
Quick Steamed Buns (Mantao)
1 godz.
Mee Goreng Mamak
20 min
Cekodok Pisang (Fried Banana Balls)
15 min