Urządzenia i Akcesoria
Sambal Matah (Balinese Sambal)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
4 portions
Składniki
-
shallots peeled200 g
-
bird's eye chillies (cili padi)20 g
-
fresh lemongrass white part only, cut in pieces3 stalks
-
shrimp paste (belacan)1 tsp
-
coconut oil50 g
-
kaffir lime leaves cut in thin slices10
-
limes juice only3
-
sugar1 tsp
-
salt1 tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
595 mg
Białko
2 g
Kalorie
707 kJ /
169 kcal
Tłuszcz
13 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
6 g
Węglowodany
15 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ayam Masak Lemak Cili Api
20 min
Four Heavenly Kings
Brak ocen
Balinese Betutu chicken
5 godz. 35 min
One Pot Chicken Rice
50 min
Homemade Chicken Stock Powder
1 godz. 35 min
Sup Tauhu Kulit (Beancurd Skin Soup)
25 min
Cantonese Steamed Fish
40 min
Ayam Masak Kicap
40 min
Sambal Udang Petai (Spicy Stinky Bean Prawns)
20 min
Curry Mee
30 min
Stir-fry Baby Bak Choy
10 min
Cekodok Pisang (Fried Banana Balls)
15 min