Wersje kompatybilne
Talam Daging Berlauk (Savoury Minced Beef Layer Cake)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g beef chuck, cut in cubes, partially frozen
- 150 g white rice flour
- 30 g cornflour (starch)
- 20 g plain flour
- 1 egg
- 200 g first draw coconut milk (thick)
- 1800 g water
- 1 ½ tsp salt
- 100 g shallots
- 20 g garlic cloves
- 40 g cooking oil
- 1 tbsp curry powder
- 10 g dried shrimp
- ½ tsp ground black pepper
- 1 fresh red chilli, cut in cubes
- 25 g fried shallots (see tips)
- 10 stalks sweet leaf (sayur manis), leaves only
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1453 kJ / 347 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 649 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ayam Masak Lemak Cili Api (Braised Chicken with Hot Creamy Coconut Milk)
35 min
Ayam Goreng Kunyit (Stir Fried Chicken with Turmeric)
15 Min
Nasi Arab (Arabian Rice)
45 Min
Curry Mee
30min
Tomato Chutney
20 Min
One Pot Noodles
30min
Korean marinade
40min
Daging Paprik (Stir Fried Beef)
35 min
Chocolate Batik Cookies
45 Min
Hainan Chicken Rice, Vegetable Soup, Steamed Egg
1 Std. 25 Min
Quick Steamed Buns (Mantao)
1hod.
Cooking White Rice
25 Min