Urządzenia i Akcesoria
Mala Bakkwa
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 4 godz. 35 min
30 pieces
Składniki
-
minced meat (pork or chicken)500 g
-
caster sugar100 g
-
½ tbsp maltose syruphoney½ tbsp
-
Sichuan mala chilli powder adjust to taste20 g
-
Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)40 g
-
light soy sauce50 g
-
ground black pepper½ tsp
-
cooking oil to greasesome
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
109 mg
Białko
3 g
Kalorie
177 kJ /
42 kcal
Tłuszcz
2 g
Błonnik
0 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Reunion Dishes
13 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Może spodoba Ci się również...
Chwee Kuih (steamed rice cake)
1 godz. 5 min
Hong Kong Bakery Butter Cookies
1 godz. 30 min
Luo bo gao (radish cakes)
25 godz. 20 min
Teochew Yam paste with gingko (Onee)
25 min
Black Sesame Glutinous Rice Dumplings
30 min
Teochew Yam Paste with Gingko (Onee)
20 min
Homemade Pandan Kaya
55 min
Golden Pillow (Big Bun With Nyonya Curry Chicken Filling)
2 godz. 45 min
Dried Shrimp Sambal
55 min
Salted Chicken
5 godz. 10 min
Gula Melaka Huat Kuih (Palm Sugar Steamed Cupcakes)
55 min
Authentic Meat Floss
1 godz. 40 min