![Contorno di friarielli alla napoletana Contorno di friarielli alla napoletana](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3896F83C-A97E-40AC-BE68-7717B267493E/Derivates/c5c260a6-3958-402f-ac8f-e97a1615d71c.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 spicchio di aglio
- 1 pizzico di peperoncino piccante in polvere
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di friarielli
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 424.8 kJ / 101.5 kcal
- Białko
- 1.5 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 10.2 g
- Błonnik
- 1.5 g
Alternatywne przepisy
Ziti con ragù alla napoletana
1h 30min
Ziti spezzati con ragù genovese
3h
Casatiello sugna e pepe
2h 30min
Scarola imbottita alle acciughe
1h
Roccocò
2 godz.
Riso e verze
1h 10min
Friarielli e salsiccia
50min
Pizza di scarola
3h 30min
Contorno di scarola con noci e pinoli
20min
Pasta patate e provola
55 min
Pasta e fagioli alla napoletana
40min
Pasta e lenticchie al pomodoro
50min