Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 spicchio di aglio
- 1 pizzico di peperoncino piccante in polvere
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di friarielli
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 424.8 kJ / 101.5 kcal
- Białko
- 1.5 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 10.2 g
- Błonnik
- 1.5 g
Alternatywne przepisy
Struffoli
1h
Roccocò
2h
Pasta e fagioli alla napoletana
40 min.
Contorno di scarola con noci e pinoli
20 min.
Riso e verze
1h 10 min.
Friarielli e salsiccia
50 min.
Migliaccio
1h 30 min.
Scarola imbottita alle acciughe
1h
Pizza di scarola
3h 30 min.
Ziti spezzati con ragù genovese
3h
Ziti con ragù alla napoletana
1h 30 min.
Casatiello sugna e pepe
2h 30min