Urządzenia i Akcesoria
Dolnośląska zupa dziewięciozielna
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
100 g mieszanych ziół, świeżych umytych i osuszonych, tylko liście (patrz wskazówka)
-
120 g cebuli przekrojonej na pół
-
400 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
-
30 g masła
-
900 g wody
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
4 jajka ugotowane na twardo pokrojone na ćwiartki, do podania
-
kwaśna śmietana, 18% tłuszczu (opcjonalnie) do podania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
9.9 g
Kalorie
990.2 kJ /
236.5 kcal
Tłuszcz
12.8 g
Błonnik
3 g
Węglowodany
23 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
JADALNE CHWASTY
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa z fenkułem i komosą ryżową
25 min
Zupa krem z liści boćwiny z komosą ryżową i czarną fasolą
1 godz.
Zupa z ciecierzycy z jarmużem
50 min
Koncentrat bulionu warzywnego z ziołami
25 min
Zupa z kopru włoskiego i sera
20 min
Marchewka z kuminem
35 min
Zupa rybna z pulpetami z karpia
2 godz.
Rozgrzewająca zupa z boczkiem i jarmużem
50 min
Latte pieczarkowe
25 min
Kalarepa à la ryba po grecku
50 min
Gaskońska zupa garbure z tofu
50 min
Azjatycka zupa warzywna z tofu
1 godz. 30 min