Dolnośląska zupa dziewięciozielna
TM5 TM6

Dolnośląska zupa dziewięciozielna

4.4 (25 ocen)

Składniki

  • 100 g mieszanych ziół, świeżych, umytych i osuszonych, tylko liście (patrz wskazówka)
  • 120 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 400 g ziemniaków, pokrojonych na kawałki
  • 30 g masła
  • 900 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 4 jajka ugotowane na twardo, pokrojone na ćwiartki, do podania
  • kwaśna śmietana, 18% tłuszczu, do podania (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
990.2 kJ / 236.5 kcal
Białko
9.9 g
Węglowodany
23 g
Tłuszcz
12.8 g
Błonnik
3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy