Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g mieszanych ziół, świeżych, umytych i osuszonych, tylko liście (patrz wskazówka)
- 120 g cebuli, przekrojonej na pół
- 400 g ziemniaków, pokrojonych na kawałki
- 30 g masła
- 900 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 4 jajka ugotowane na twardo, pokrojone na ćwiartki, do podania
- kwaśna śmietana, 18% tłuszczu, do podania (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 990.2 kJ / 236.5 kcal
- Białko
- 9.9 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 12.8 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chłodnik pomidorowy
30 Min
Zupa z rzodkiewkami i jajkami w koszulkach
45 Min
Smoothie z botwinki
30 Min
Chłodnik litewski
2小时 15 分钟
Kwiaty czarnego bzu smażone w cieście
30 Min
Pomidory faszerowane grzybami i orzechami
1 Std. 5 Min
Rozgrzewająca zupa z boczkiem i jarmużem
50 Min
Zupa z kopru włoskiego z oliwą pietruszkową i podpłomykami
1 Std.
Zupa z kapusty włoskiej z kiełbasą
40 Min
Topinambur po prowansalsku
50 Min
Zupa z pokrzyw
40 Min
Zupa krem z liści rzodkiewki z rzodkiewkami na parze
40 Min