
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g mieszanych ziół, świeżych umytych i osuszonych, tylko liście (patrz wskazówka)
- 120 g cebuli przekrojonej na pół
- 400 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
- 30 g masła
- 900 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l) pokruszona - 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 4 jajka ugotowane na twardo pokrojone na ćwiartki, do podania
- kwaśna śmietana, 18% tłuszczu do podania (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 236.5 kcal / 990.2 kJ
- Białko
- 9.9 g
- Tłuszcz
- 12.8 g
- Węglowodany
- 23 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rozgrzewająca zupa z boczkiem i jarmużem
50 min
Pikle z łodyg jarmużu
24 godz. 40 min
Topinambur po prowansalsku
50 min
Fizoły ze śliwkami
9 godz. 30 min
Kwiaty czarnego bzu smażone w cieście
30 min
Zupa z pokrzyw
40 min
Sos szczawiowy
30 min
Zupa fasolowa z oliwą pietruszkowo-cytrynową
50 min
Gaskońska zupa garbure z tofu
50 min
Zupa caldo verde
45 min
Azjatycka zupa warzywna z tofu
1 godz. 30 min
Zupa z kapusty włoskiej z kiełbasą
40 min