
Urządzenia i Akcesoria
Brokuły i kalafior z owsianą kruszonką
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
6 porcji
Składniki
-
orzechów nerkowca, prażonych, niesolonych15 g
-
natki pietruszki, świeżej tylko liście3 gałązki
-
sera wegańskiego, tartego (patrz wskazówka)150 g
-
płatków owsianych (patrz wariant)35 g
-
oliwy z oliwek50 g
-
wody500 g
-
różyczek kalafiora350 g
-
różyczek brokułu350 g
-
soli1 łyżeczka
-
mąki pszennej50 g
-
napoju roślinnego niesłodzonego, np. sojowego, owsianego (patrz wskazówka)500 g
-
płatków drożdżowych nieaktywnych (patrz wskazówka)15 g
-
musztardy1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
gałki muszkatołowej, mielonej2 szczypty
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
281.9 kcal /
1179.6 kJ
Białko
8.4 g
Tłuszcz
17.5 g
Węglowodany
26 g
Błonnik
4.4 g
Tłuszcz nasycony
1.9 g
Sód
612.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DANIA WEGAŃSKIE
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Szparagi, ryż z parmezanem i cytrynowym sosem zabajone
1 godz.
Wegański ser
6 godz. 40 min
Krążki cukinii nadziewane masą serową
55 min
Kolorowa zapiekanka z soczewicą
1 godz. 30 min
Tiramisu bez laktozy
12 godz. 40 min
Sałatka z kalafiorem romanesco, gruszką i serem roquefort
25 min
Kotlety sojowe
40 min
Szparagi z soczewicą i salsą verde
45 min
Sałatka ze szparagami i brązowym ryżem
50 min
Kotlety z batatów ze słonecznikiem i siemieniem lnianym
25 min
Brokuł z ciecierzycą w sosie orzechowym
1 godz.
Kotlety brokułowe z salsą rzodkiewkową (wegańskie)
1 godz. 10 min