Brokuły i kalafior z owsianą kruszonką
TM6 TM5

Brokuły i kalafior z owsianą kruszonką

3.7 (53 oceny)

Składniki

  • 15 g orzechów nerkowca, prażonych, niesolonych
  • 3 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 150 g sera wegańskiego, tartego
  • 35 g płatków owsianych
  • 500 g wody
  • 350 g różyczek kalafiora
  • 350 g różyczek brokułu
  • 1 łyżeczka soli
  • 50 g oliwy z oliwek
  • 70 g mąki pszennej
  • 500 g napoju roślinnego, niesłodzonego, np. sojowego, owsianego
  • 1 - 2 łyżeczki musztardy Dijon
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 - 3 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1192.5 kJ / 285 kcal
Białko
7.5 g
Węglowodany
27.8 g
Tłuszcz
17.5 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Błonnik
4 g
Sód
612.4 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy