Koncentrat bulionu azjatyckiego
TM6 TM5

Koncentrat bulionu azjatyckiego

4.9 ( 11 ocen )

Składniki

  • 300 g wołowiny bez ścięgien i białych błonek, lekko zmrożonej, pokrojonej na 3 cm kawałki (patrz wskazówka)
  • 150 g pora pokrojonego w 3 mm plastry
  • 100 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 30 - 40 g grzybów shiitake, suszonych
  • 3 - 4 ząbki czosnku
  • 15 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
  • 10 - 15 g sosu sojowego
  • 60 g białego wina, wytrawnego
    lub 60 g wody
  • 80 g soli gruboziarnistej
  • 1 łyżeczka cynamonu, mielonego
  • 1 liść laurowy, suszony
  • 1 gwiazdka anyżu
  • 20 g pasty miso jasnej

Wartości odżywcze
na 100 g
Kalorie
127.6 kcal / 533.9 kJ
Białko
12.7 g
Tłuszcz
2.9 g
Węglowodany
12.4 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
1.1 g
Sód
5465.2 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy