
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g wołowiny bez ścięgien i białych błonek, lekko zmrożonej, pokrojonej na 3 cm kawałki (patrz wskazówka)
- 150 g pora pokrojonego w 3 mm plastry
- 100 g marchewki pokrojonej na kawałki
- 30 - 40 g grzybów shiitake, suszonych
- 3 - 4 ząbki czosnku
- 15 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
- 10 - 15 g sosu sojowego
-
60
g białego wina, wytrawnego
lub 60 g wody - 80 g soli gruboziarnistej
- 1 łyżeczka cynamonu, mielonego
- 1 liść laurowy, suszony
- 1 gwiazdka anyżu
- 20 g pasty miso jasnej
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 127.6 kcal / 533.9 kJ
- Białko
- 12.7 g
- Tłuszcz
- 2.9 g
- Węglowodany
- 12.4 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Sód
- 5465.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Musztarda z suszonymi figami
8 godz.
Bakłażany z glazurą miso (Nasu dengaku)
1 godz.
Koncentrat bulionu tajskiego
25 min
Koncentrat bulionu warzywnego z ziołami
25 min
Koncentrat bulionu grzybowego
25 min
Koncentrat bulionu z kaczki
20 min
Koncentrat bulionu wołowego
1 godz. 20 min
Pikantne aïoli
15 min
Peruwiańskie ceviche
1 godz. 15 min
Arabska mieszanka przypraw
5 min
Ciasto wonton
50 min
Pasta zhong
15 min