Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g wołowiny, bez ścięgien i białych błonek, lekko zmrożonej, pokrojonej na 3 cm kawałki (patrz wskazówka)
- 150 g pora, pokrojonego w 3 mm plastry
- 100 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 30 - 40 g grzybów shiitake, suszonych
- 3 - 4 ząbki czosnku
- 15 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 2 mm plastry
- 10 - 15 g sosu sojowego
- 60 g białego wina, wytrawnego
- 80 g soli gruboziarnistej
- 1 łyżeczka cynamonu, mielonego
- 1 liść laurowy, suszony
- 1 gwiazdka anyżu
- 20 g pasty miso, jasnej
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 2734 kJ / 653 kcal
- Białko
- 81.9 g
- Węglowodany
- 60.4 g
- Tłuszcz
- 9.9 g
- Błonnik
- 15 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lutenica
1 godz. 50 min
Koncentrat bulionu warzywnego z ziołami
25 Min
Koncentrat bulionu krewetkowego
35 min
Sos z czerwonego wina
40 min
Przyprawa pięciu smaków
10 min
Kwaśne curry rybne (Fish ambul thiyal)
1óra
Koncentrat bulionu tajskiego
25 Min
Kalmary w pikantnym sosie imbirowym
40 min
Pak choi na parze z sezamem i sosem sojowym
40 min
Zupa bouillabaisse z sosem rouille
1óra 10p
Fougasse - chleb francuski
2óra
Koncentrat bulionu grzybowego
25 Min