Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g wołowiny, bez ścięgien i białych błonek, lekko zmrożonej, pokrojonej na 3 cm kawałki (patrz wskazówka)
- 150 g pora, pokrojonego w 3 mm plastry
- 100 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 30 - 40 g grzybów shiitake, suszonych
- 3 - 4 ząbki czosnku
- 15 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 2 mm plastry
- 10 - 15 g sosu sojowego
- 60 g białego wina, wytrawnego
- 80 g soli gruboziarnistej
- 1 łyżeczka cynamonu, mielonego
- 1 liść laurowy, suszony
- 1 gwiazdka anyżu
- 20 g pasty miso, jasnej
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 2734 kJ / 653 kcal
- Białko
- 81.9 g
- Węglowodany
- 60.4 g
- Tłuszcz
- 9.9 g
- Błonnik
- 15 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Koncentrat bulionu wołowego
1h 20min
Arabska mieszanka przypraw
5min
Koncentrat bulionu grzybowego
25 Min
Lankijskie piklowane warzywa (Achcharu)
48h 30 min
Koncentrat bulionu tajskiego
25 Min
Koncentrat bulionu krewetkowego
35 min
Koncentrat bulionu z kaczki
20 min.
Gulasz z fasoli czarne oczko i kalmarów
5h 15min
Japoński pikantny krem jajeczny (chawanmushi)
35 min
Zupa miso, owoce morza w sake z ryżem
1h 5min
Lassi z kiełkami
20 min.
Koncentrat bulionu cielęcego
1h 20min