Koncentrat bulionu azjatyckiego

Koncentrat bulionu azjatyckiego

4.9 12 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
600 g

Składniki

  • 300 g wołowiny bez ścięgien i białych błonek, lekko zmrożonej, pokrojonej na 3 cm kawałki (patrz wskazówka)
  • 150 g pora pokrojonego w 3 mm plastry
  • 100 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 30 - 40 g grzybów shiitake, suszonych
  • 3 - 4 ząbki czosnku
  • 15 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
  • 10 - 15 g sosu sojowego
  • 60 g białego wina, wytrawnego
    60 g wody
  • 80 g soli gruboziarnistej
  • 1 łyżeczka cynamonu, mielonego
  • 1 liść laurowy, suszony
  • 1 gwiazdka anyżu
  • 20 g pasty miso jasnej

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 100 g

Sód 5465.2 mg
Białko 12.7 g
Kalorie 533.9 kJ / 127.6 kcal
Tłuszcz 2.9 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 1.1 g
Węglowodany 12.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...