
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lachsfrikadellen
- 350 g Lachsfilet, frisch, ohne Haut in Würfeln (2 cm)
- 10 g Ingwer, frisch in dünnen Scheiben
- 1 Schalotte halbiert
- 20 g Pflanzenöl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 2 Streifen Limettenschale Bio (à 1 x 4 cm)
- ½ TL Salz
Gurkensalat und Fertigstellung
- 400 g Salatgurke Bio, streifig geschält, in Stücken (3 cm)
- 100 g Möhren in Stücken (2 cm)
- 10 Stängel Koriander abgezupft
- 20 g Pflanzenöl
- 20 g Limettensaft
- ¼ TL Salz
- 3 Prisen Pfeffer
- 10 g Sojasauce
- 50 g frische Mungobohnensprossen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 585 kcal / 2452 kJ
- Białko
- 36 g
- Tłuszcz
- 42 g
- Węglowodany
- 10 g