Lachsfrikadellen mit Gurkensalat

Lachsfrikadellen mit Gurkensalat

3.3 44 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
2 Portionen

Składniki

Lachsfrikadellen
  • Lachsfilet, frisch, ohne Haut in Würfeln (2 cm)
    350 g
  • Ingwer, frisch in dünnen Scheiben
    10 g
  • Schalotte halbiert
    1
  • Pflanzenöl und etwas mehr zum Bearbeiten
    20 g
  • Limettenschale Bio (à 1 x 4 cm)
    2 Streifen
  • Salz
    ½ TL
Gurkensalat und Fertigstellung
  • Salatgurke Bio, streifig geschält, in Stücken (3 cm)
    400 g
  • Möhren in Stücken (2 cm)
    100 g
  • Koriander abgezupft
    10 Stängel
  • Pflanzenöl
    20 g
  • Limettensaft
    20 g
  • Salz
    ¼ TL
  • Pfeffer
    3 Prisen
  • Sojasauce
    10 g
  • frische Mungobohnensprossen
    50 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 585 kcal / 2452 kJ
Białko 36 g
Tłuszcz 42 g
Węglowodany 10 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...