Lachsbuletten
TM5 TM31 TM6

Lachsbuletten

4.2 (42 oceny)

Składniki

  • 400 g Lachsfilet, frisch, ohne Haut, in Stücken
  • 1 Ei (Kl. M)
  • 2 EL Paniermehl
  • 25 g rote Currypaste
  • 2 ½ TL Salz
  • 12 Prisen Pfeffer
  • 1 TL Limettensaft
  • 2 EL Öl und etwas mehr zum Bearbeiten
  • 1 Zwiebel, halbiert
  • 1 EL Curry, scharf
  • 175 g Sahne
  • 1 EL Schnittlauch, in Röllchen

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1180 kJ / 282 kcal
Białko
16 g
Węglowodany
6 g
Tłuszcz
21 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy