
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 Stängel Bohnenkraut abgezupft
- 4 Stängel Petersilie abgezupft
- 5 Eier (Kl. M)
- 1 EL Sahne
- ¾ TL Salz
- 5 Prisen Pfeffer
- 1 Knoblauchzehe
- 2 EL Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
- 400 g Garnelen, roh, geschält ohne Kopf, TK, aufgetaut
- 150 g grüne Bohnen, TK aufgetaut
- 500 g Wasser
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 296 kcal / 1241 kJ
- Białko
- 30 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Węglowodany
- 7 g