Pilz-Ragout mit gebratenem Feta

Pilz-Ragout mit gebratenem Feta

3.9 56 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 40 min
2 Portionen

Składniki

  • Mandeln
    50 g
  • Zwiebel halbiert
    1
  • Öl
    4 EL
  • stückige Tomaten (400 g)
    1 Dose
  • Wasser
    100 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    2 TL
    1 ½ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
  • Pfeffer
    5 Prisen
  • Majoran, getrocknet
    1 TL
  • frische Pilze gemischt (z.B. Champignons, Shiitake, Kräuterseitlinge), halbiert
    500 g
  • Ei
    1
  • Feta in 4 Stücken
    200 g
  • Salz
    4 Prisen
  • Römersalatherzen längs halbiert
    2

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 790 kcal / 3305 kJ
Białko 39 g
Tłuszcz 61 g
Węglowodany 15 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...