Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ Bund Petersilie, ohne Stiele
- 500 g Wasser
- 300 g Dicke Bohnen, frisch oder TK, aufgetaut
- 3 - 4 Knoblauchzehen, nach Geschmack
- 40 g Olivenöl
- 425 g weiße, große Bohnen, aus der Dose, abgetropft
- ½ TL Salz
- ¼ TL weißer Pfeffer
- 250 g Garnelen, geschält, gegart
- 1 Zitrone, in Scheiben
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1253 kJ / 300 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 7.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tintenfisch mit Erbsen
35 min
Seelachs auf Curry-Grünkohl
45 Min
Kreolischer Fisch
35 min
Thailändische Forellen-Päckchen
35 min
Garnelensalat
25min
Hähnchen-Eintopf mit Spinat
1 godz.
Mexikanische Salsa mit Frutti di Mare
40min
Tintenfisch mit Tomaten und Zuckerschoten
25min
Jakobsmuscheln mit schwarzem Reis und Safran-Sahnesauce
35 min
Garnelen-Chili
40min
Garnelen-Eintopf
45 Min
Hähnchenbrust Genovese
35 min