
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z owocami morza i sosem porowym
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
10 porcji
Składniki
-
300 g małży venus, świeżych, oczyszczonych
-
1200 g wody plus dodatkowa ilość do namoczenia małży
-
2 ½ łyżeczki soli
-
150 g pora pokrojonego w 1 cm plastry
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
120 g oliwy z oliwek
-
3 łyżki białego octu winnego
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki cukru
-
300 g ryżu długoziarnistego
-
500 g omułków, świeżych, oczyszczonych
-
300 g mieszanki sałat pokrojonych na kawałki
-
300 g krewetek, gotowanych
-
300 g ośmiornicy, gotowanej pokrojonej w cienkie plastry
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
350 kcal /
1465.5 kJ
Białko
25.6 g
Tłuszcz
15.1 g
Węglowodany
31.3 g
Błonnik
1.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SAŁATKI XXL
10 Przepisów
Polska
Polska