Sałatka z owocami morza i sosem porowym

Sałatka z owocami morza i sosem porowym

4.0 4 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
10 porcji

Składniki

  • 300 g małży venus, świeżych, oczyszczonych
    300 g małży sercówek, świeżych, oczyszczonych
  • 1200 g wody plus dodatkowa ilość do namoczenia małży
  • 2 ½ łyżeczki soli
  • 150 g pora pokrojonego w 1 cm plastry
  • 100 g cebuli przekrojonej na pół
  • 1 ząbek czosnku
  • 120 g oliwy z oliwek
  • 3 łyżki białego octu winnego
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ łyżeczki cukru
  • 300 g ryżu długoziarnistego
  • 500 g omułków, świeżych, oczyszczonych
  • 300 g mieszanki sałat pokrojonych na kawałki
  • 300 g krewetek, gotowanych
  • 300 g ośmiornicy, gotowanej pokrojonej w cienkie plastry

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 350 kcal / 1465.5 kJ
Białko 25.6 g
Tłuszcz 15.1 g
Węglowodany 31.3 g
Błonnik 1.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...