Granita ogórkowa z ginem

Granita ogórkowa z ginem

4.1 55 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 45 min
8 szklanek

Składniki

  • 150 g cukru
  • 250 g wody
  • 5 gałązek mięty, świeżej tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • 150 g ogórków nieobranych, pokrojonych na kawałki
  • 500 g kostek lodu (patrz wskazówka)
  • 150 g ginu
  • 20 - 30 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 szklankę

Kalorie 128.6 kcal / 538.1 kJ
Białko 0.4 g
Tłuszcz 0.1 g
Węglowodany 20.3 g
Błonnik 0.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...