Risotto alla zucca e balsamico
TM5 TM31 TM6

Risotto alla zucca e balsamico

3.9 (177 ocen)

Składniki

  • 1 scalogno (30 g circa) a metà
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 300 g di polpa di zucca a dadini (1 cm circa)
  • 700 g di acqua
  • 320 g di riso per risotto (Carnaroli, Arborio o Parboiled cottura 14 minuti)
  • 1 cucchiaino colmo di sale
  • 20 g di burro a pezzi
  • 30 g di aceto balsamico
    lub 20 g di glassa di aceto balsamico
  • 60 g di Parmigiano reggiano in scaglie

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1957 kJ / 467 kcal
Białko
12.7 g
Węglowodany
71.8 g
Tłuszcz
16.7 g
Błonnik
2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy