Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 scalogno (30 g circa) a metà
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di polpa di zucca a dadini (1 cm circa)
- 700 g di acqua
- 320 g di riso per risotto (Carnaroli, Arborio o Parboiled cottura 14 minuti)
- 1 cucchiaino colmo di sale
- 20 g di burro a pezzi
-
30
g di aceto balsamico
lub 20 g di glassa di aceto balsamico - 60 g di Parmigiano reggiano in scaglie
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1957 kJ / 467 kcal
- Białko
- 12.7 g
- Węglowodany
- 71.8 g
- Tłuszcz
- 16.7 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto alla barbabietola e bacon croccante
35 dk
Risotto alla crema di cavolfiore e brie
1 godz. 5 min
Risotto finocchi e zafferano
30 Min
Risotto viola al radicchio e scamorza
35 dk
Risotto mele e radicchio rosso
40 Min
Risotto arancione con zucca e carota
35 dk
Risotto con la zucca e pancetta
40 Min
Risotto zucchine e cipollotti profumati al limone
40 Min
Risotto con zucca e Taleggio
45 dk
Risotto alla rapa rossa e caprino
30 Min
Risotto asparagi e fragole
35 dk
Risotto al cappuccio viola e robiola
35 dk