![Risotto finocchi e zafferano Risotto finocchi e zafferano](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/BC6E513C-C720-440D-B260-E8A7D75BA366/Derivates/6319A045-FBDE-4BE2-B92A-EC158473491F.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di finocchi a fettine sottili
- 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 320 g di riso Carnaroli cottura 17 minuti
- 850 g di acqua calda
- 1 cucchiaino di sale
- 1 bustina di zafferano
-
2
rametti di timo fresco, le foglioline lavate
lub 1 cucchiaino di timo secco, le foglioline lavate - olio extravergine di oliva q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1355 kJ / 324 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 50.3 g
- Tłuszcz
- 12.9 g
- Błonnik
- 1.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto integrale al radicchio, pere e noci
40min
Risotto asparagi e fragole
35min
Risotto bianco con porri e mela
30 dk
Risotto mele e radicchio rosso
40min
Risotto alla zucca e balsamico
30 dk
Risotto alla crema di cavolfiore e brie
1h 5 min
Risotto al radicchio rosso di Verona
40min
Risotto alle melanzane
45min
Risotto zucchine e menta
40min
Risotto alla rapa rossa e caprino
30 dk
Risotto viola al radicchio e scamorza
35min
Risotto zucchine e cipollotti profumati al limone
40min