![Finocchi gratinati alla crescenza e taleggio Finocchi gratinati alla crescenza e taleggio](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/BB5E64DF-DEC8-4AAE-93D6-6BE53D57D96F/Derivates/F0B6EE86-9DC2-4AC2-9190-658B28DAB681.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- burro q.b.
- 500 g di acqua
- 400 g di finocchio in 4 spicchi
- 100 g di crescenza a pezzi
- 100 g di Taleggio a pezzi (2 cm)
- 50 g di latte
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- 30 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 828 kJ / 198 kcal
- Białko
- 13.1 g
- Węglowodany
- 2.4 g
- Tłuszcz
- 15.2 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cavolfiori gratinati
50min
Cipolle ripiene al prosciutto
1hod.
Radicchio in saor
3h 45min
Finocchi ripieni
1hod.
Cipolle al gratin
1hod.
Asparagi alla parmigiana
50min
Finocchi alla valdostana
40min
Zucchine ripiene
1hod. 10min
Sformato di finocchi
1hod.
Carote tiepide alla salvia
35 min
Contorno di finocchi con panure al timo
35 min
Zucchine alla menta
30min