Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de foies de volaille
- 100 g de porto
- 150 g de filet de poulet, coupé en morceaux
- 2 échalotes, coupées en deux
- 60 g de pain de mie blanc, coupé en morceaux
- 50 g d'eau, tiède de préférence
- 1 œuf
- 2 c. à soupe de graisse de canard, ou de graisse d'oie
- 1 c. à café de sel
- ½ c. à café de poivre fraîchement moulu
- 1 crépine de porc (facultatif)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 663 kJ / 159 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Terrine bressane
24 Std.
Rognons de veau sauce madère
20 min
Mousse de foies de volaille aux pistaches
24 Std. 20 Min
Terrine de foies de volaille au porto
5 Std. 50 Min
Beurre d'anchois... pour beurrer les sandwichs !
5 Min
Pâté de campagne
48 Std.
Terrine de campagne
4h 30 min
Mousse de foies de volaille aux fruits secs
7h 30 min
Délice de foies au riesling
2 Std. 50 Min
Rillettes de porc et de canard
7h
Pâté de lapin en croûte
5 Std. 30 Min
Sauce gribiche
15min