Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de foies de volaille
- 100 g de porto
- 150 g de filet de poulet, coupé en morceaux
- 2 échalotes, coupées en deux
- 60 g de pain de mie blanc, coupé en morceaux
- 50 g d'eau, tiède de préférence
- 1 œuf
- 2 c. à soupe de graisse de canard, ou de graisse d'oie
- 1 c. à café de sel
- ½ c. à café de poivre fraîchement moulu
- 1 crépine de porc (facultatif)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 663 kJ / 159 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pâté de campagne
48 Std.
Pâté de lapin
2 godz. 35 min
Rillettes de truite
3 Std. 30 Min
Rillettes de canard
2j 30 menit
Mousse de foies de volaille aux fruits secs
7 Std. 30 Min
Délice de foies au riesling
2 Std. 50 Min
Mousse de foies de volaille aux pistaches
24u. 20min
Pâté de campagne aux baies de genièvre
24h
Terrine de campagne
25 Std. 15 Min
Terrine de foies de volaille au porto
5 Std. 50 Min
Foie gras de canard
72h
Sauce gribiche
15 min